Formål med Klassemøde/kontakttime

• At skabe basis for god trivsel og rummelighed i fællesskaber med et arbejdsmiljø (med ro, rummelighed, hjælpsomhed, tryghed, fordybelse, kvalitet)

• Godt og hensigtsmæssigt læringsmiljø. Hvor det ikke er en fejlfinderkultur, men tillid til at turde fejle.

• Udgangspunkt i Respekt, samarbejde, fællesskab med rettigheder og pligter, ansvar for det gode arbejdsmiljø, tillid, hjælpsomhed, demokratiske processer.

• Klasseregler, opbygning af gode sunde relationer, fællesskabets værdi for den enkelte og for hele klassen- hele skolen.

At lære eleverne:

• Refleksion

• Multivers (give plads for forskellighed)

• Forståelse af følelser bag handlinger

• At lytte opmærksomt (non- og verbal kommunikation – at tale sammen på en god måde)

• At undersøge

• At forstå

Organisering af klassemøder

Der er afsat en ugentlig lektion sammen med klassens klasselærer. Ind imellem bruges tiden mere ad hoc, hvis der er problematikker, der kræver dette. I udskolingsklasserne deles tiden mellem møde i klassen med klasselærer og møde i kontaktgruppen med gruppelæreren. En gang om året holder hele skolen en trivselsdag, hvor det overordnede emne er knyttet op på samme formål som klassemøder. Se i øvrigt skolens samlede trivselsplan.

Indskolingen

F.eks.:

• Samle på gode gerninger (Orm)

• Udarbejde fælles klasseregler

• Lære om følelser

• Udarbejde et godt katalog med gode lege klassen kan lide at lege i frikvartererne

• Dagens elev

• Spil om klasseregler

• Taktil rygmassage (Man mobber ikke den man rør ved)

• Fællesdanse

Mellemtrinnet

• Tjanser