Bevægelse

Mennesket er skabt til bevægelse.

På RNF arbejder vi ud fra et holistisk menneskesyn med vægt på den personlige udvikling og øje for fællesskabets styrkende værdier.

At tilbyde bevægelse på skolen hænger således sammen med vores etiske og pædagogiske linje. I skolens værdigrundlag har vi desuden fokus på sundhed som en af skolens grundsten, og vores erfaringer gennem årene har vist, at fysisk udfoldelse er sundt for krop, sjæl og læring.

Faget bevægelse kan forstås på to niveauer: At bevæge kroppen og at bevæge sindet. Bevægelse skal således ikke kun forstås som fysisk udfoldelse. Faget bevægelse defineres også som at blive bevæget følelsesmæssigt og mentalt.

Formålet med faget bevægelse er, at eleverne gennem forskellige aktiviteter får mulighed for at opdage, opleve og forstå sig selv gennem kroppen i samspil med andre. Undervisningen skal give eleverne forudsætninger for at tage ansvar for sig selv, samt indgå i et forpligtende fællesskab. Gennem de valgte aktiviteter får eleven mulighed for at finde og flytte egne grænser.

Faget bevægelse har som målsætning, at eleverne oplever, at de ved at bevæge sig får mere energi og overskud både fysisk og mentalt. “Move your body stretch your mind” er således grundtanken bag faget bevægelse.